Van dit recept kunnen vier mensen eten.
Van dit recept kunnen vier mensen eten. Foto: Pixabay

Broccoli-wortel ovenschotel

Heb je ook geen inspiratie meer voor het eten vanavond? Of wil je wel eens wat anders dan de standaard aardappelen-met-groente-en-vlees? Zoek dan niet verder, want hieronder staat een heerlijke broccoli-wortel ovenschotel beschreven.

Alle ingrediƫnten die je nodig hebt kun je vandaag nog bij de supermarkt halen. Vanavond heb jij wellicht een nieuw recept ontdekt. Laten we beginnen met wat je allemaal moet halen: 1 ui, 4 wortels,1 broccoli, 4 tomaten, 2 paprika's, 1 blokje groentebouillon, 150 gram geraspte kaas, scheutje olijfolie, klein beetje boter, en peper.

Hoe maak je deze ovenschotel?

Begin met het voorverwarmen van de oven op 220 graden. Snijd de ui, de tomaten en de paprika's in stukken. Doe een scheutje olijfolie in een wok en gooi daar de ui en de paprika's bij. Dit laat je ongeveer tien minuten bakken. Verkruimel het blokje groentebouillon en de peper en strooi dit over de ui en de paprika's.

Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de wortels in plakjes en kook ze gaar. Giet de broccoli en de wortels af en laat ze goed uitlekken. Gooi de broccoli en de wortels bij de ui en paprika's en schep het goed door.

Pak een ovenschaal en smeer deze in met boter. Leg de tomaten op de bodem van de ovenschaal en schep de broccoli, wortel, ui en paprika op de tomaten. Bestrooi de ovenschotel met de geraspte kaas en zet hem in de oven. De ovenschotel is klaar wanneer de kaas gesmolten is, en goud van kleur is. Dit zal ongeveer 20 minuten duren.
Dit recept is met een half uurtje klaar om te eten.