Sieta de Vries van Drachtster Boys (links) maakt het de verdediging van TPP moeilijk. Foto: Tibbesma Fotografie

Zaalvrouwen Drachtster Boys verrassen TPP

ROTTERDAM - De voetbalvrouwen van Drachtster Boys/HR Piping wonnen vrijdag met 0-1 van TPP.

Of het een rustige wedstrijd was? Zeker niet. Er werd door beide ploegen met veel energie gespeeld. Nee, met de rust worden de afgelopen twee weken bedoeld; geen competitieverplichtingen, een teamuitje en twee oefenpotjes hebben er zeker toe bijgedragen dat de meiden van Drachtster Boys/HR Piping met frisse koppies afreisden naar het Topsportcentrum in Rotterdam.

En de wedstrijd was amper begonnen of het stond reeds 0-1 voor de Drachtsters. Een verre uitworp van keepster Anna Reitsma werd uitstekend verwerkt door Jessie Prijs en binnen een minuut stond de uiteindelijke eindstand van 0-1 op het scorebord.

Over en weer kwamen er kansjes voor beide teams in de eerste helft, maar zowel Bianca Troost als Anna Reitsma hielden hun doel schoon, zeker ook geholpen door goed verdedigen van beide partijen.

In de tweede helft kwam bij TPP good old Suzanne Bakker in de ploeg wat onmiddellijk voor meer gevaar zorgde. Bij de Drachtster vrouwen werd hier adequaat op gereageerd en verdedigend stond het prima. Een miraculeuze redding van Anna Reitsma voorkwam nog een doelpunt van TPP, waardoor het 0-1 bleef. De focus gaat nu op naar vrijdagavond 1 maart: de halve finale landelijke bekerwedstrijd Drachtster Boys/HR Piping tegen Drs. Vijfje om 20.30 uur in de SNIJ Noordhal.