Lezing over Theresia van Lisieux

BURGUM - Op 5 maart staat het gedachtengoed van de Heilige Theresia van Lisieux centraal in in het Martinushuis, achter de Rooms-Katholieke Kerk, aan de Hillemaweg 37 in Burgum.

Zij is vooral bekend als mystica van onze tijd en heeft vele mensen geïnspireerd. Zo ook Mariska van Beusichem, de stadspastor van Zwolle. De PKN-predikant Mariska van Beusichem komt daarover vertellen en uitleggen waarom het levensverhaal van Theresia haar zo raakte. Zij raakte geïnspireerd door het boek 'Mijn roeping is de liefde'.

Deze autobiografie van de jonggestorven karmelietes, zij werd maar 24 jaar oud, verscheen een jaar na haar overlijden in 1897 in een oplage van 2000 exemplaren. Inmiddels zijn er miljoenen exemplaren over de gehele wereld verkocht. Theresia kan als mystica op één lijn geplaatst worden met oudere mystici als Sint Johannes van het Kruis en Teresia van Avila.

Theresia van Lisieux heeft kennelijk een boodschap die velen in onze tijd aanspreekt. Hoe komt dat? In 1997 is Theresia zelfs uitgeroepen tot een van de kerkleraressen vanwege haar ontdekking van de 'kleine weg'. Wat bedoelde zij daarmee? Hoe kan iemand die nog zo jong is al zoveel levenswijsheid aan ons doorgeven? Wilt U zich ook laten inspireren door deze Theresia van Lisieux kom dan 5 maart naar de Martinushuislezing, die begint om 20.00 uur.

Er wordt een bijdrage gevraagd van 3 euro. Dit is voor de koffie en de om de verdere onkosten te dekken.