Wytse Groenewoud voert een oogmeting uit met de DNEye scanner van Rodenstock.
Wytse Groenewoud voert een oogmeting uit met de DNEye scanner van Rodenstock. Foto: Actief Media

Kom naar de Oogmeetdagen 3.0 van Optiek Freiberger

BURGUM - Inmiddels is het zo'n tweeënhalf jaar geleden dat Annemarie en Greet Freiberger de optiekzaak aan de Schoolstraat 26 overnamen. In die tijd deden zij diverse grote investeringen in oogmeetapparatuur, zoals onlangs de aanschaf van de DNEye scanner van Rodenstock. Wytse Groenewoud is opticien en binoculair specialist bij Optiek Freiberger en weet precies hoe hij met deze moderne technieken brillenglazen aanpast aan de ogen van de klant.

"Als binoculair specialist let ik op de samenwerking tussen beide ogen. Bij meer dan de helft van alle mensen blijkt die samenwerking namelijk niet optimaal te zijn. Dit kan ondefinieerbare klachten veroorzaken als hoofd- en nekpijn of problemen bij het lezen. Wij kunnen dan een MKH-meting uitvoeren. Door de informatie uit deze meting in het recept voor de glazen te verwerken kunnen deze klachten verdwijnen of verminderen."

Daarnaast weet Wytse alles van de nieuwe DNEye scanner. "Dit apparaat geeft ons informatie over hoe het zicht is in de avond en nacht, wanneer men vaak minder scherp ziet. Door die informatie te verwerken in de brillenglazen kan de klant het scherpe zicht van overdag meenemen naar de avond en nacht. Ook gebruiken we metingen van de DNEye scanner om het leescomfort bij multifocale brillenglazen te optimaliseren. En dit werkt perfect: onze klanten geven aan een sterk verbeterd zicht te ervaren en een contrastrijker en scherper beeld."

Om iedereen kennis te laten maken met de DNEye scanner organiseert Optiek Freiberger op 21 en 22 maart aanstaande de Oogmeetdagen 3.0. Tijdens deze dagen komt de speciale caravan van Rodenstock, het bedrijf dat de scanner heeft ontwikkeld, voor de winkel te staan en kan iedereen een afspraak maken voor een DNEye meting. "Wees er wel snel bij," adviseert Wytse, "er is ruimte voor 100 metingen en vergelijkbare dagen op andere locaties zaten snel vol."

Wie tijdens deze dagen na de meting bovendien besluit om een bril met DNEye glazen aan te schaffen krijgt de DNEye toeslag, die normaal tot €100,- kost, gratis.
Bel 0511-461934, mail: info@optiekfreiberger.nl of kom langs in de winkel om een afspraak in te plannen.