De Stroatklinkers spelen voornamelijk bluegrass muziek en hebben een eigen stijl ontwikkeld.
De Stroatklinkers spelen voornamelijk bluegrass muziek en hebben een eigen stijl ontwikkeld. Foto: Ingezonden

'De Stroatklinkers' treden op in Café Marktzicht

DRACHTEN - 'De Stroatklinkers' komen naar Café Marktzicht in Drachten. Op vrijdag 1 maart staan ze op het podium van het kleinste, maar heel gezellige muziekcafé van Drachten.

De Stroatklinkers zijn gewend aan grote podia en theaters, dorpshuizen en kerkjes, maar vinden het elke keer weer een feest om in Marktzicht te komen spelen.

De band speelt voornamelijk bluegrass muziek. Mede door de Groningstalige teksten, naast het Nederlandse en Engelse repertoire, heeft de groep een eigen stijl ontwikkeld. Tijdens het optreden staan er ook folksongs en liedjes van Ede Staal en Johnny Cash op het programma. De Stroatklinkers zijn in 1990 ontstaan als gelegenheidsbandje voor een optreden, maar toen het veel te leuk uitpakte om het eenmalig te laten gebeuren, zijn ze doorgegaan. Toen nog zonder naam.

Humor zorgt voor
succesvol optreden

De vijf heren hebben niet elk een microfoon, maar staan rond één centrale microfoon. Hierdoor worden de optredens een stuk losser en levendiger.

Met de nodige humor tijdens de aankondigingen staat de avond garant voor een succesvol optreden.

Bandleden

De groep bestaat uit Bob Heidema, Adrian Farmer, Bart Veldkamp, Harry Jansen en Henk Bloupot. Allen bespelen ze verschillende instrumenten en zingen ze.

Het optreden van de Stroatklinkers begint 's avonds om half 9 in Café Marktzicht, aan de Oudeweg 14. Entree is gratis.