Wie wordt de kleine Salomon?

KOLLUM - Regisseur Steven de Jong en hoofdrolspeler Syb van der Ploeg zoeken een kleine Salomon voor de muziektheater voorstelling 'Salomon, het Kollumer Oproer'.

Syb van der Ploeg speelt in het stuk de volwassen Salomon, maar er zijn nog kandidaten nodig voor de jonge Salomon. Het theaterstuk wordt meerdere avonden achter elkaar opgevoerd, dus zijn er meerdere jonge Salomons nodig, per avond een andere kleine Salomon.

Het stuk gaat over een vergeten Friese geschiedenis; het 'Kollumer Oproer' van 1797. De gebeurtenissen vonden plaats tijdens de Franse overheersing nadat de Oranjes waren verlaagd. In Noordoost Friesland waren de mensen fel gekant tegen de Franse overheersing en de ingevoerde dienstplicht. Veel mensen kwamen in opstand.

Auditie

Je komt in aanmerking voor de rol van kleine Salomon als je een spontane jongen van tussen de 10 en 14 jaar bent, je goed kunt zingen, een beetje toneel kunt spelen en je tijd hebt om te oefenen. Omdat het een belangrijke rol is in het stuk met allerlei professionals, wordt er van te voren een auditie georganiseerd.

Geef je op

Vooraf is er een spannende Meet & Greet met Syb van der Ploeg. Waar en wanneer dit plaatsvindt wordt nog bekend gemaakt. Kortom, kun je zingen en heb je lef? Geef je op door het formulier in te vullen op de website www.kollumeroproer.nl. Bij het veld 'Eigen Talent' vul je in 'kleine Salomon'.