Dementievriendelijk Smallingerland

DRACHTEN - De gemeente Smallingerland heeft de ambitie om de dementievriendelijkste gemeente van Friesland te worden. Op donderdag 7 februari organiseert de gemeente een inspiratiebijeenkomst samen met het Geriatrisch Netwerk Smallingerland.

Doel is om samen vanuit hun kennis, ervaring en affiniteit met dementie een begin te maken om deze ambitie te realiseren. Met de input vanuit de inspiratiesessie gaan de
gemeente en het Geriatrisch Netwerk Smallingerland met elkaar de initiatieven verder uitbouwen, verbeteren of nieuwe initiatieven ontwikkelen.

Inspiratiebijeenkomst

Piet de Ruiter, wethouder gemeente Smallingerland, opent de bijeenkomst: "De kans dat je op latere leeftijd te maken krijgt met dementie is groot. Er komen steeds meer ouderen en we worden ook steeds ouder. We weten dat het zwaar is en daarom beginnen we met deze inspiratiebijeenkomst. Wij kunnen, met zijn allen, die zorg wat verlichten door van Smallingerland een dementievriendelijke gemeente te maken. Daar moeten de mensen met dementie, en dat kan iedereen treffen, op kunnen rekenen."

Zo lang mogelijk meedoen

In een dementievriendelijke gemeente kunnen mensen met dementie zo lang mogelijk mee blijven doen in de samenleving. De gemeente maakt begeleiding op maat mogelijk voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. En de gemeente vergroot de kennis van dementie binnen de eigen organisatie en de gemeenschap, bijvoorbeeld door het aanbieden van trainingen 'Omgaan met dementie'.