De ochtendteams van de Acro Academy Noord Nederland.
De ochtendteams van de Acro Academy Noord Nederland. Foto: Ingezonden

Acroprijzen Acro Academy en Set 'm op

OOSTERWOLDE - In Oosterwolde werd de Valentijnscup gehouden. Dit keer stonden alle teams van topsportstichting Acro Academy Noord Nederland op de vloer.

De teams wisten allemaal het goud in hun categorie te verdienen, en de Acro Academy ging dan ook - naast de gouden medailles - naar huis met de Valentijn Acrocup: de beker voor de hoogste gemiddelde dagscore. Robin Luinge uit Opeinde zit in de categorie Pupillen, waar ze samen met haar partners Zefanja Nieman en Ilse van Dam de concurrentie versloeg met een prachtige oefening als combinatieteam Acro Academy/Gym Academy. In de Pupillen kwam ook het damespaar Inge Stienstra en Carola van Dijk uit. Zij vormen een combinatieteam van de Acro Academy met WSBF. Met een mooie oefening wonnen ze goud. Xiao Mei Harms uit Drachtstercompagnie kwam met haar partners Inge Speerstra en Lisanne Hulder uit bij de Jeugd. Het trio, ook een combinatieteam Acro Academy met WSBF, zette twee prachtige oefeningen neer. A-junioren combinatietrio (Acro Academy/FC Meppel) Myrthe Tognini, Nova Houtman en Arjenne Steenbergen imponeerde met twee mooie oefeningen de jury. Damespaar A-junior Robin Hooijenga (Oudega) en Anna Koster zette de hoogste dagscore neer. Het paar is een combinatieteam Acro Academy/SV Donkerbroek. Ook Marten-Lin Visser uit Boornbergum kwam met zijn partner Tess Offringa in de A-junioren op de vloer met prachtige scores. Ook zij vormen een combinatieteam Acro Academy/SV Donkerbroek. Amber Bosma en Famke van Wieren uit Drachten kwamen met hun partner Lian Boersma op de vloer, die uitkomen in de A-junioren 2. Ze wonnen goud.

Zaterdag was de tweede plaatsingswedstrijd voor de Acro C-lijn in Dokkum. Het duo Kirsten van der Berg en Naomi Bouma van Set 'm op uit Augustinusga won brons.