Het jazzcombo What about Berb.
Het jazzcombo What about Berb. Foto: Ingezonden

Jazzcombo What about Berb in Witte Kerk

HEMRIK - Op zondagmiddag 24 februari vanaf 15.00 uur treedt jazzcombo 'What about Berb' op in de Witte Kerk in Hemrik.

'What about Berb' is een combo met een repertoire bestaande uit jazz-, latin- en funkstandards. De naam is afgeleid van leadzangeres Berber. Het combo bestaat uit zowel professionele als amateur-muzikanten en heeft de volgende bezetting: Pieter de Nes gitaar, Pieter van den Hurk piano, Arie Boesberg contrabas, Eddy Lammerding drums, Han Latuperissa percussionist en Berber Pieksma zang. Het is de tweede keer dat ze optreden in de Witte Kerk. Bij het vorige optreden zat het publiek mee te swingen. Entree € 7,50 inclusief consumptie, tot en met twaalf jaar € 2,-.

In huize (Berber) Pieksma speelde muziek een grote rol. Er werd veel gezamenlijk gemusiceerd. De liefde voor jazz ontstond tijdens Berber's middelbare schooltijd dankzij een trompetspelende 'Daddy Longleg'. Dat kreeg meer vorm toen zij zanglessen volgde bij Elisabeth Ooms.

Daarna volgde Berber de opleiding tot huisarts bij gitarist Pieter de Nes, met wie zij de liefde voor jazz deelde. Tegenwoordig spelen zij samen in de Falcon Big Band te Beetsterzwaag onder leiding van Will Jasper. Berber doet verder regelmatig mee met projecten van Friejam (Friese Jazz-organisatie).

Pieter de Nes begon zijn muzikale carrière als professioneel gitarist bij het Lorelei-cabaret. Vervolgens werd hij vaste begeleider van mimespeler Rob van Rijn. Later ging hij geneeskunde studeren en werkte vele jaren als huisarts, als 'flying doctor' in verre landen en bleef hij gitaar spelen op feestjes en partijen. Hij is mede-oprichter van 'What about Berb'.