Aanvoerder Berend Schootstra van Buitenpost baalt van de nederlaag.
Aanvoerder Berend Schootstra van Buitenpost baalt van de nederlaag. Foto: Kiepie.nl

Buitenpost verliest van titelkandidaat Excelsior

RIJSSEN - Excelsior '31 was zaterdag een maatje te groot voor VV Buitenpost. De gerenommeerde ploeg uit Rijssen, die in de race is voor de titel in hoofdklasse B, had moeite kansen te creƫren tegen de stug verdedigende Blauwkes. Uiteindelijk kwam er een verdiende 3-0 op het scorebord.

Buitenpost stond goed compact te verdedigen maar werd in de eenentwintigste minuut uit het niets geklopt. Boy Boeloerditi kreeg zijn hoofd tegen een voorzet en passeerde keeper Kevin van der Meulen. Buitenpost kwam daarna meer aan aanvallen toe, zonder het de verdediging van Excelsior echt lastig te kunnen maken.

Spits Rudmer Loonstra had een penalty mee kunnen krijgen toen hij tot twee keer toe werd gevloerd in het strafschopgebied, maar de scheidsrechter weigerde voor een overtreding te fluiten. Buitenpost kwam na rust goed uit de kleedkamer en stichtte gevaar uit hoekschoppen. Daarna nam de druk van Excelsior weer toe. Zo werd er na ruim tien minuten spelen eerst nog op de paal geschoten. Direct daarna was het met een bekeken schuiver opnieuw raak voor Boeloerditi. In de slotfase besliste topschutter Hielke Penterman definitief het duel nadat hij een penalty cadeau had gekregen van scheidsrechter Boringa. Vanavond speelt Buitenpost in de noordelijke districtsbeker tegen zondag hoofdklasser Achilles 1894 uit Assen. De bekerwedstrijd op sportpark De Swadde in Buitenpost begint om 20.00 uur. Het eerstvolgende competitieduel is op 9 maart in Wierden, SVZW is de tegenstander.