Eenvoudige korfbalwinst KV Drachten

URETERP - Een door blessures geplaagd KV Drachten/Van der Wiel won zaterdag van de korfballers van Oerterp/VKC.

Met af en toe fraai, snel en gevarieerd, spel gekoppeld aan een flinke dosis inzet liep Drachten in de eerste helft gemakkelijk weg van een hardwerkend Oerterp. Drachten nam direct een voorsprong en bouwde dit halverwege de eerste helft via 5-9 eenvoudig uit naar een 9-17 ruststand. De tweede helft nam Drachten wat gas terug waardoor Oerterp de kansen goed verzilverde, vooral via een goed spelende Jisse van der Schaaf. Drachten kwam echter geen moment in de problemen en bracht de verdiende 22-30 eindstand op het bord. Scores Drachten: Jennie Terpstra 6, Redmar Bauer 6, Lyssa van der Ende 4, Doenja Payer 3, Ilse van der Meulen 3, Wilfred Oostra 3, Milan Mulder 3, Wim Braam 2.