De acrogymasten van SFK tijdens de 
Valentijnscup.
De acrogymasten van SFK tijdens de Valentijnscup. Foto: Ingezonden

Prijzenweekend acroteams SFK

OOSTERWOLDE - De acroteams van SFK uit Drachtstercompagnie hadden afgelopen weekend verschillende wedstrijden op het programma.

Voor de C-lijnteams van SFK stond zaterdag de tweede plaatsingswedstrijd en tevens het Fries kampioenschap op het programma. Femke Postma en Jannah Eppinga, duo C senior, wonnen na twee oefeningen een bronzen medaille en het resulteerde tevens in de limiet voor de halve finale.

Afke Wijnstra, Iris Wassenaar en Rixt Deelstra, trio C senior, startten met hun balansoefening. Ze begonnen de oefening sterk, maar kregen voor het laatste element een tijdsfout. Ze draaiden vervolgens een strakke tempo-oefening. Op naar de volgende plaatsingswedstrijd waarin ook dit team het limiet wil halen.

Daarnaast deed SFK mee aan de Valentijnscup in Oosterwolde. Marijke Postma, Marrit de Vries en Wencke Sijbranda wonnen bij de D-senioren de gouden medaille en hadden de hoogste dagscore van de zaterdag.
Het C-seniorenduo Femke Postma en Jannah Eppinga liet hun balansoefening zien met een mooie dans en strakke elementen. Ze zijn tweede geworden. Het D-senioren mixpair Leon Riddersma en Else Mare Haisma mocht de zilveren medaille in ontvangst nemen. Ze hadden een foutje bij het individueel element.