Lezing over spinnen IVN de Wâlden

DRACHTEN - IVN de Wâlden organiseert een lezing over spinnen op 5 maart in locatie de Holdert, aan het Van Knobelsdorffplein 121 in Drachten.

Spinnen zijn er in heel veel soorten en maten. Groot en klein. Met korte en lange poten. Harig of juist niet. Met zes ogen of met acht. Met een hoge aaifactor of heel angstaanjagend.

Boeiende presentatie

Avion Eizinga vertelt tijdens een boeiende presentatie alles over deze vooral heel nuttige beestjes.

We zullen kennismaken met de grootste spin, krijgen een overzicht van Nederlandse spinnen en raken bekend met hun gewoonten. De lezing begint om 20.00 en duurt tot 22.00 uur. Informatie en aanmelden: Els Steinmann, telefoon 06-51525941.

Postzegelbeurs

DRACHTEN - Zaterdag 2 maart organiseert postzegelvereniging Drachten haar jaarlijkse voorjaars-ruilbeurs. Op deze ruilbeurs krijg je de gelegenheid om je dubbele postzegels te ruilen voor zegels die nog in jouw verzameling ontbreken met medeverzamelaars. Verder zullen er handelaren zijn, van wie eventueel zegels gekocht kunnen worden. Deze dag is een ideale gelegenheid om vragen en ideeën uit te wisselen met medeverzamelaars. Ook is er een demonstratieveiling. De beurs is in Wijkcentrum de Utwyk, Oud Ambacht 116, Drachten van 9.30 tot 15.00 uur.