Jounswille op de planken mei 'De Pony's'

AUGUSTINUSGA - Na 'Brulloft' (2017) en 'Farwol Ierde' (2018) zet toneelgezelschap Jounswille voor de derde keer een zelf geschreven toneelstuk onder leiding van regisseur Klaas-Jaap van der Heide op de planken.

'De Pony's' is gebaseerd op het waar gebeurde verhaal van 'The Shaggs'. Dit is een Amerikaanse popgroep uit de jaren zestig die bestaat uit drie dochters zonder muzikaal talent, die door hun vader (hun manager) gedwongen worden om uren en maanden achtereen te repeteren en op te treden voor publiek.

'The Shaggs' namen maar één album op; 'Philosophy of the World', dat vol staat met valse zang, rammelende gitaarpartijen, ritmes zonder verband en naïeve teksten. Het album heeft tegenwoordig de cultstatus gekregen. Kurt Cobain van Nirvana noemde 'The Shaggs' zijn favoriete band en Frank Zappa vond 'Philosophy of the World' het beste album aller tijden.

Album heeft cultstatus gekregen

De uitvoeringen van het stuk zijn op vrijdag 22 en zaterdag 23 februari en op vrijdag 1 en zaterdag 2 maart, alle avonden om 20.00 uur in Café Stynsgea.

Wie nieuwsgierig geworden is kan vanaf vier uur in de middag kaarten verkrijgen bij de familie Gjaltema, aan de Boskkamp 49, in Augustinusga, telefoonnummer 0512-352192.