Michale Graves staat garant voor een energieke show in Iduna.
Michale Graves staat garant voor een energieke show in Iduna. Foto: Ingezonden

Metalcore, bluesrock en punk in Iduna

DRACHTEN - Vrijdagavond 22 februari komen de Australische technische deathmetal-sensatie Psycroptic en deathcore-giganten Aversions Crown voor een exclusieve Nederlandse show naar Poppodum Iduna.

Psycroptic zal in verband met zijn nieuwste release 'As the Kingdom Drowns' een co-headline tour met Aversions Crown ondernemen. Ze nemen een breed deathcore/techmetal-gezelschap aan supports mee: Within Destruction, Hadal Maw en Hollow World. De aanvang is 19.30 uur.

Zaterdagavond 23 februari speelt Band of Friends in Iduna, een must voor fans van Rory Gallagher en liefhebbers van bluesrock.

De band werd in 2011 opgericht door de voormalige bandleden van de Ierse bluesrockfenomeen Rory Gallagher en heeft diverse bluesawards op zijn naam staan. Bands of Friends is geen eerbetoon aan Rory Gallagher, maar een viering van het leven en de muziek van Rory, door muzikanten die erg dicht bij hem stonden. Aanvang 20.45 uur.

Michale Graves komt op zondagmiddag 24 februari met zijn band naar Drachten. De Amerikaanse muzikant Michale Graves is vooral bekend als zanger van punkband The Misfit, toen de band in 1995 nieuw leven werd ingeblazen. De Misfits brachten vervolgens legendarische albums uit, zoals 'American Psycho' en 'Famous Monsters'!

Graves schreef de Misfits-hits 'Scream' en 'Dig Up her Bones', bracht solo een aantal platen uit en deed ook nog flink wat acteerwerk in de wat lompere splattermovies. Het begint om 15.30 uur. Meer info en tickets: www.iduna.nl