VGK-concert in de Fontein in Drachten

DRACHTEN - Het jaarlijkse concert van de Vereniging van Gereformeerde Kerkmusici wordt deze keer op zaterdag 23 februari gehouden. Het belooft zoals gewoonlijk een mooie avond te worden, met verschillende instrumenten, zang en nog meer.

Zo werken onder andere het ADHOC-koor van Drachten-Nijega, Jouke de Jong, Jan Jarig van der Tol, Jochem Schuurman, Janko Bijlsma en Sandra de Boer mee aan dit concert. Ook een kleinkoor uit Heerenveen-Tjalleberd onder leiding van Johan Koers is van de partij. Er staan twee bijzondere harmoniums van Jakob de Boer op het podium. Ze zullen ook tegelijkertijd bespeeld worden. Daarnaast speelt een aantal jonge organisten op het kerkorgel. Zoals gebruikelijk is er ook nog samenzang. Het concert in de Fontein, de Kolken 89 in Drachten, begint om 20.00 uur. De toegang is vrij; er is wel een collecte na afloop.

Het doel van gebed

DRACHTEN - Op de 4 woensdagavonden in maart (6, 13, 20 en 27 maart) zijn er themadiensten over het onderwerp 'Het doel en de kracht van het gebed.' Jannie Kloosterman gaat hierover spreken. De diensten beginnen om 19.30 uur in het gebouw aan de Zuidkade 54 in Drachten. Deze avonden zult u gaan ontdekken, uw plaats, uw doel op deze aarde, hoe uw plek in te nemen, hoe omstandigheden, levens, dorpen, naties te gaan veranderen. "Dat is de opdracht van de zonen en dochters Gods." informatie: www.geopendedeur.nl