Luipaard, een tekening van Nicole van Overbeek.
Luipaard, een tekening van Nicole van Overbeek. Foto: Ingezonden

Expositie 'Van nature getekend'

De WILGEN - In Galerie Amapola is in maart en april de expositie 'Van nature getekend' te zien, met gastexposanten Nicole van Overbeek (tekeningen en schilderijen) en Gustavo Zeledon Garcia (keramiek).

De expositie is van zaterdag 2 maart tot en met zondag 28 april en wordt op zondag 3 maart 2019 om 15.00 uur officieel geopend door kunstenares Dorota Grzesik.

Tekeningen, schilderijen van Nicole van Overbeek: sinds zij een potlood kon vasthouden, heeft Nicole getekend. In het creatieve proces van bezig zijn met haar handen kan ze wegdromen en komt ze tot een innerlijke rust. Kleine schetsjes of gedetailleerde tekeningen en schilderijen, groeien spontaan onder haar handen. Voor haar werk laat ze zich inspireren door de natuur.
Keramiek van Gustao Zeledón García: Gustavo Zeledón García werkt en woont in Costa Rica. Zijn werk omvat onder andere schilderkunst, tekeningen, gravure, beelden en traditionele ambachtelijke technieken, zoals keramiek. De gemaakte werkstukken (keramiek volgens de Sagger-firing techniek) hebben slib-decoraties en zijn bewerkt met traditionele tekeningen van Costa Rica.

Beelden en schilderijen van Margôt Ritman: zij schildert realistisch en daarbij zijn dieren een geliefd onderwerp. Haar werk is kleurrijk, ze past de contrasten toe die de natuur biedt. Het maken van portretten van mens, dier of bloem is altijd weer een uitdaging, van heel klein formaat tot heel groot. Margôt maakt ook beelden van diverse materialen, zoals brons, Stoneart en papiermaché.
Openingstijden: zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Adres: Hoptunen 13, De Wilgen.