Duo Robert Poortinga en Meri Khojayan treden op in Readtsjerk.
Duo Robert Poortinga en Meri Khojayan treden op in Readtsjerk. Foto: Ingezonden

Duo Khojayan/Poortinga treedt op in Readtsjerk

READTSJERK - Op zondag 24 maart treden Robert Poortinga en Meri Khojayan op in Readtsjerk. Met Robert op de piano en Meri op de viool vormen ze een muzikaal duo. Hun repertoire bestaat onder andere uit muziek van Bach en Beethoven.

Robert heeft aanvankelijk aan het Conservatorium in Groningen gestudeerd, maar na het behalen van zijn propedeuse is hij op uitnodiging van mevrouw Poddubnaya mee gegaan naar het Long Island Conservatorium in New York. In 2012 is Robert cum Laude afgestudeerd. Na zijn studie in New York heeft hij onder andere gestudeerd in Frankrijk en Italië.

Meri en Robert wonnen samen diverse prijzen

Meri heeft haar muzikale studie in eerste instantie in Armenië gevolgd, waar ze tot 'Beste student van het studiejaar 2008/2009' werd uitgeroepen. Daarna heeft ze vijf jaar gestudeerd aan het Conservatorium van Maastricht. Ze heeft deelgenomen aan diverse festivals en competities in verschillende plaatsen in Europa, Azië en de USA.
Meri en Robert werken als echtpaar zeer intensief samen. Twee jaar geleden hebben zij de eerste prijs voor vioolsolo, eerste prijs voor begeleiding en de 'Grand-Prix' voor kamermuziek gewonnen tijdens de 'Musical Fireworks Competition' in Baden-Württenberg. Sinds oktober vorig jaar studeren ze aan de 'Accademia di Musica' in Turijn bij Enrico Pace en Lukas Hagen en volgen ze privélessen bij Jacques Ogg.

Het concert vindt plaats in 'Het Roodkerkje' in Readtsjerk, aan de Kerkweg 17. Kaarten kunnen worden gekocht aan de deur voor €12,50, vanaf half 3.