Spitsuur op de Miedloane, maandagmiddag rond half zes.
Spitsuur op de Miedloane, maandagmiddag rond half zes. Foto: Actief Media

Wellicht spitsafsluiting van Miedloane

DE WESTEREEN - De gemeente Dantumadiel wil een proef starten met het afsluiten van de Miedloane in de Westereen tijdens de spitsuren. Dit vanwege de toegenomen drukte op deze weg.

Buiten de spitstijden kan het autoverkeer wel gebruik maken van de Miedloane. Het landbouwverkeer en fietsverkeer kan te allen tijde gebruik blijven maken van de weg. Het gaat in eerste instantie om een proef. Er komt een verbodsbord met daaronder de tijdstippen wanneer het verbod geldt. Tijdens de spitsperiodes mag al het gemotoriseerde verkeer er niet langs rijden, met uitzondering van landbouwverkeer. Dat mag er wel de hele dag langsrijden. Een deel van de weg is afgesloten, de woningen zijn goed bereikbaar.

"De spitsafsluiting zal goed worden gevolgd, samen met de omwonenden en andere belanghebbenden, zodat bij eventuele ongewenste effecten bijgestuurd kan worden", meldt de gemeente Dantumadiel. Voor het autoverkeer vanuit De Westereen en achterliggende dorpen is het de bedoeling dat dit gebruik maakt van de aansluiting bij De Westereen op De Sintrale As.

Tegen het besluit kan bezwaar worden gemaakt bij het college van b. en w. van de gemeente Dantumadiel. Dit kan tot uiterlijk 27 maart.