Jeugd en volwassen theater Nij Begjin

NIJEGA - Nij Begjin komt dit jaar op unieke wijze met twee stukken in Op ´e Jister in Nijega. Voor het eerst in de geschiedenis van de toneelvereniging is er een hele enthousiaste jeugdploeg. Ze spelen ´5%Lov´ onder regie van Folkert Wesseling. De volwassenen zetten ´In lokkige jierdei?´ op de planken. Dat is een komisch stuk van Hugo Renaerts en is vertaald in het Fries door Hinke Wolthuizen. Hendrik van der Heide heeft de regie.

Het stuk '5%Lov' speelt zich af in een keet. De jeugd drinkt een biertje of een frisje, danst met elkaar en ze hebben het vooral gezellig. Dan komt er een moment dat de sfeer verandert. Is het nog wel zo gezellig? Hoe dit kan en hoe dit afloopt zien jullie in dit bijzondere stuk!

"Als toneelvereniging vinden wij dat ook de jeugd betrokken moet worden bij het toneel in het dorp. We hebben in samenwerking met Folkert eerst een aantal spellessen aangeboden. Na de spellessen wilde iedereen wel door om gezamenlijk een stuk op de planken te zetten. Folkert is hier vol enthousiasme mee aan de slag gegaan." Na het stuk van de jeugd staan de volwassenen op de planken! In 'In Lokkige jirdei?' nemen we een kijkje in het huis van Gryt Hoekstra. Een dag voor haar verjaardag is het een drukte van belang. Iedereen komt langs; de dokter, de pastoor en bijna de hele familie. Gryt begrijpt er niets van en vindt dat ze allemaal een dag te vroeg zijn. Ze is de volgende dag pas jarig?! Maar zijn ze wel te vroeg?
Voorstellingen: première zaterdag 2 maart, vrijdag 8 en zaterdag 9 maart. Aanvang: 20.00 uur. Kaarten: 06-10770431, van maandag-vrijdag tussen 19.30 en 21.00 uur. Of via nijbegjin@gmail.com. www.nijbegjin.nl