De kinderen van BSO De Reinbôge in Burgum met hun 
‘MuziekBand’.
De kinderen van BSO De Reinbôge in Burgum met hun ‘MuziekBand’. Foto: Kinderwoud

Thema 'Daar zit muziek in!' staat centraal bij Kinderwoud Kinderopvang

BURGUM - Sinds enkele weken werken de kinderen die de opvang van Kinderwoud Kinderopvang bezoeken aan het thema Daar zit muziek in!

Een veelzijdig thema over muziek in al haar vormen. Klassiek, modern, hiphop… Muziek maken, luisteren, dansen en bewegen op muziek. Allemaal leuk, leerzaam en goed voor de ontwikkeling van kinderen. Want muziek is contact maken, ontdekken, beleven en ontwikkelen. Ook de voorjaarsvakantie zit vol met muziekactiviteiten; zo gaan de kinderen op de BSO in deze laatste themaweek aan de slag met het maken van een heus Kinderwoud-lied of –rap. Ze bedenken de teksten, gaan oefenen en maken uiteindelijk een echte clip. Daarnaast wordt er gedanst in de superheldendisco, gaan ze knutselen met oude cd's, doen ze de Music Maestro Quiz en gaan ze playbacken in de Playback je gek-show!

(Brein)ontwikkeling van kinderen

80% van alle verbindingen in de hersenen wordt al voor het 6de levensjaar gelegd. In de leeftijd van 6-12 jaar verdiept zich dat naar talentontwikkeling. Dat vindt Kinderwoud interessant èn belangrijk om iets mee te doen in haar dagelijks aanbod en om samen met ouders, onderwijs en andere partners de (brein)ontwikkeling van kinderen verder te stimuleren. Kinderwoud richt zich daarom in haar beleid en aanbod op spelend leren, bewegen, muziek en gezonde voeding.

In april start het thema Fit & Fun.