Leerlingen van 't Anker bereiden zich voor op de wedstrijd die gaat komen.
Leerlingen van 't Anker bereiden zich voor op de wedstrijd die gaat komen. Foto: Ingezonden

Leerlingen 't Anker doen mee: 'Heel Anker Bakt'

DRACHTEN - Donderdagmiddag 14 februari vindt op PCBO het Anker in Drachten de derde editie plaats van 'Heel Anker bakt'.

De leerlingen en hun ouders zullen flink aan de bak moeten. Ze gaan voor de school, bij zichzelf thuis, een taart bakken, zoet of hartig. Donderdag mogen de taarten mee naar school worden genomen en worden ze door een kinder- en vakjury beoordeeld.

'Beste Bakker van het Anker'

Er zijn prijzen te winnen en iedereen kan een stukje 'meepikken'. De taarten worden opgesneden en verkocht aan ouders, grootouders, juffen, meesters en andere belangstellenden. De opbrengst gaat naar een goed doel, namelijk het project Casa Rafa. Zo is het voor hen ook een beetje Valentijn.

Deze leerlingen zamelen op een ludieke manier geld in voor Casa Rafa

Een grote groep enthousiaste kinderen zal meedoen om hun bakkunsten te vertonen. Met ruim zestig taarten zal het een spannende wedstrijd worden. Wie wint er dit jaar de prijs 'Beste Bakker van het Anker'?

Casa Rafa

Met de wedstrijd zamelen de kinderen en leerkrachten van het Anker op een ludieke manier geld in voor Casa Rafa, een opvangprogramma voor kinderen uit gezinnen met financiële en sociale problemen in Roemenië. Hier worden ook kinderen van etnische minderheden toegelaten.

Casa Rafa is een project van stichting werkgroep Roemenië. Meer informatie over deze stichting is te vinden op www.werkgroeproemenie.nl.