Winst Drachtster driebanders

BURGUM - In Burgum stond er veel op het spel tussen de beide koplopers Burgum-A en Drachten-A in de FFBC driebandencompetitie. Drachten-A won met 14-18 en voert nu met twee punten voorsprong de ranglijst aan.

Het werd een boeiende strijd die lange tijd in evenwicht bleef. Pas in de slotfase wisten de Drachtsters de twee punten veilig te stellen. Okke Booij en Ron Mulder wonnen drie, Jan Hovenga twee en Frans Paludanis één partij. In Drachten moest het Burgumer B-team met 14-18 het onderspit delven tegen Drachten-B. De laatste bezet nu de derde plaats op de ranglijst. Voor Drachten wonnen Eppie Betten drie en Peter Hoekstra, Willem Tjeerdsma en Henk de Groot twee keer.

Zaalvoetbaltrainer

DRACHTEN - Symen Abe Hoekstra heeft, in aanwezigheid van voorzitter Gijs Lokhorst, zijn contract verlengd met één seizoen. Hierdoor is hij ook in het seizoen 2019-2020 trainer/coach van de zaalvrouwen van Drachtster Boys/HR Piping.
Speelsters en staf hadden zich al uitgesproken voor contractverlenging. Beide partijen hebben het volste vertrouwen in de wijze waarop Hoekstra de vrouwen begeleidt.