Rudolf Banga van Be Quick Dokkum wint een kopduel. Hij scoorde vier keer.
Rudolf Banga van Be Quick Dokkum wint een kopduel. Hij scoorde vier keer. Foto: Lammert Damsma

Be Quick Dokkum niet meer laatste na winst

DOKKUM - Be Quick Dokkum heeft drie belangrijke punten behaald tegen PKC'83 uit Groningen. De nummer laatst verraste de nummer vijf van de ranglijst met een royale, maar ook verdiende 4-0 overwinning.

Be Quick trainer Henk Konings: "Dit hadden we echt even nodig en een overtuigende overwinning is altijd het beste medicijn". De gevierde man bij de Dokkumers was spits Rudolf Banga. Hij nam de totale productie voor zijn rekening. "Het is in de eerste plaats een hele mooie teamprestatie", aldus Banga. "Ik scoorde bij mijn eerste mogelijkheid en dat gaf veel vertrouwen".

Na een kwartier kwam Be Quick op 1-0. Janco Wiersma zocht op links de kortste weg naar het doel en de bal werd losgelaten door keeper Ben Meedendorp, waarna Banga de 1-0 binnen tikte. De tweede helft was attractief en vooral de supporters van de Dokkumers kwamen goed aan hun trekken. Halverwege de tweede helft kwam Be Quick verdiend op 2-0. Banga kwam vanuit het centrum richting de keeper en zijn wijze van afronding was uitermate knap.

Be Quick behield het initiatief, was verdedigend steeds prima bij de les en vooral het sterke centrum met Ynte Koopal en Nick Keekstra gaf geen krimp. De 3-0 kwam tot stand via een strafschop. Banga werd uit balans gebracht en was zelf vanaf elf meter succesvol. In de slotfase maakte Banga zijn vierde treffer.

Zaterdag speelt Be Quick in en tegen Balk.