Atuk is te jong om met de mannen mee te gaan jagen.
Atuk is te jong om met de mannen mee te gaan jagen. Foto: Ingezonden

Poppentheater in De Schierstins

FEANWALDEN - Op dinsdag 19 februari om 14.00 brengt Poppentheater Anansi een kinderprogramma in de Schierstins in Feanwâlden.

'Atuk, de jonge Eskimo' gaat over een jongetje die graag met de grote mannen mee wil gaan om te jagen, maar hij is nog te jong. Gelukkig heeft hij een hondje en hij mag ook alvast leren om met pijl en boog om te gaan. En hoe kan een bloem zijn vriendje worden?

Voorstelling over opgroeien en doorzetten

De thema's van deze tafelvoorstelling zijn 'opgroeien' en 'doorzetten'. Naast poppenspeelster Gitta Lichthart komt ook Jan Ament mee, met zijn verschillende, zelfgemaakte muziekinstrumenten, zoals een symbaal en melodieus slagwerk.

Poppentheater Anansi is het theaterbureau van Gitta Lichthart. Ze heeft verschillende voorstellingen uitgevoerd in de Schierstins, waaronder 'De drie Biggetjes' en 'Jan Klaassen'. Lichthart geeft ook voorstellingen aan huis in haar woning en huistheater in Lippenhuizen.

De voorstelling is voor kinderen vanaf 4 jaar, ouders of pakes en beppes zijn ook welkom. Reserveren is aan te bevelen vanwege de verwachte belangstelling. Dit kan via info@schierstins.nl of telefoonnummer 0511-472937.