tenues) tegen Rottevalle trok veel publiek.
De derby Harkema-Opeinde (geel-groene tenues) tegen Rottevalle trok veel publiek. Foto: Jappie Borger

Harkema-Opeinde in blessuretijd geveld

ROTTEVALLE - Voor de vierde keer in anderhalf jaar tijd lukte het Harkema-Opeinde niet Rottevalle te verslaan. Nog niet eerder was de ploeg van trainer Willem Schokker er zo dichtbij als zaterdag.

Tot de zevenentachtigste minuut koesterde het keihard werkende elftal een 1-2 voorsprong. Wat in de absolute slotfase gebeurde zal de neutrale voetballiefhebber hebben doen smullen. Dat gold niet voor de Harkemaster aanhang. Toen alle stofwolken waren opgetrokken had de koploper van 4B met 4-3 aan het langste eind getrokken.

Alex van der Tuin opende de score voor Harkema-Opeinde. Hij nam het doel direct onder vuur vanuit een vrije trap. Keeper André De Graaf was vervolgens kansloos toen Steffen Schra van Rottevalle vanaf een meter of twintig uithaalde: 1-1. Daar zou nog voor de pauze verandering in komen. In de zevenendertigste minuut bracht Alex van der Tuin een boogbal in de richting van het vijandelijke strafschopgebied. Sake Kooistra nam de bal direct op de pantoffel: 1-2. Vlak voor tijd benutte invaller Liekele Kamminga voor Rottevalle een strafschop. Twee minuten later was ook de 3-2 een feit door een vrije trap van Jorrit Hoekstra. In blessuretijd prikte Sake Kooistra vervolgens de bal in de touwen: 3-3. Nog voor de Harkemaster vreugdekreten verstomd waren was het 4-3. In de achtste minuut van de blessuretijd kopte Jorrit Schra zijn team naar de winst.