Rosa Poppe, Bodil Dalmolen en Evelien Brouwer van DGC Drachten.
Rosa Poppe, Bodil Dalmolen en Evelien Brouwer van DGC Drachten. Foto: Aukje Salters

Acro- en turnmedailles regionale clubs

SURHUISTERVEEN/URETERP - In Surhuisterveen en Sneek werden de derde en vierde plaatsingswedstrijd acrogym niveau D/E gehouden. In Ureterp werd geturnd.

Maar liefst zeventien teams van WSBF uit Surhuisterveen behaalden een podiumplek verdeeld over de zaterdag- en zondagwedstrijd. Het team van Johanna Elzinga, Marike Zuidersma en Nina Haagsma van Set 'm op uit Augustinusga werd tweede. Alette Machiela, Marieke Hoogsteen en Mariska Veenstra werden derde en gaan naar het Fries kampioenschap. SFK uit Drachtstercompagnie behaalde goud, zilver en brons.
Zaterdag was de eerste plaatsingswedstrijd turnen voor wedstrijdgroep 3 niveau D4 tot en met D2 in Ureterp. Voor gymnastiekvereniging RSO uit Oudega beet Dautsen Geerligs het spits af bij niveau D4. Op vloer werd ze tweede en allround zesde. Anouk Delfstra werd beloond met een eerste plaats op sprong en brug en een derde op vloer. Ze won allround brons. Anneke Welling werd achtste.

De turnsters uit niveau pupil 1 D3 van SFK namen op tegen een sterk deelnemersveld van 34 turnsters. Noƫlle Quist werd zevende, Ivonne Wijma zesde en Danine de Jong vierde. Dianthe Poelsma en Faiyara Maria wonnen zilver en deelden de tweede plaats. Karlien Eppinga bemachtigde goud. Faishari Maria werd op de brug, balk en vloer eerste. Zij nam dan ook een gouden medaille in ontvangst. Femke Klooster won brons en Naomi de Jong goud. Roos Pronk van DGC Drachten won in de eerste ronde een bronzen medaille. Ze had de vijfde plaats in een groep van 34 kinderen. Gerda van der Veen won een bronzen medaille voor de vierde plaats. Bij de pupil 2 D2 meisjes won Esra Haagsma een vierde prijs. Voor pupil 1 D2 won Bodil Dalmolen een medaille. Ze werd vierde. Bij jeugd 1 D2 werd Rosa Poppe derde en Evelien Brouwer tweede.