Opnieuw dubbel basketbalverlies Penta

DRACHTEN - Zowel de dames als de heren basketballers van Penta verloren. De heren in Groningen van Pink Stars met 77-54, de dames thuis met 41-59 van BV Groningen.

Eind eerste kwart keken de Drachtsters al tegen een 14-7 achterstand aan. Begin tweede kwart kwam Penta dankzij scores van Jelte Hoogterp nog terug tot 16-13, maar daarna was de wedstrijd gespeeld. Penta verloor kansloos. Topscoorders Edo Slump 20, Beau Scheer 12 punten. De 2-0 openingsscore van Joanne Meijer was meteen de laatste voorsprong van de Penta dames. Het krachtsverschil was niet groot, maar na 17-19 in het tweede kwart bouwde BVG de voorsprong verder uit. Penta verdedigde niet alert genoeg en brak aanvallend geen potten. Topscoorders Ilonka Debets 13, Joanne Meijer-Gjaltema 12 punten.