Korfballers Drachten verliezen topper

ZUIDLAREN - Korfbalvereniging Ritola besliste zaterdag het duel om de koppositie in de eerste klasse tegen KV Drachten/Van der Wiel in eigen voordeel: 18-16.

Na de aftastende beginfase opende Drachten na ongeveer vijf minuten de wedstrijd en liep eenvoudig naar een 0-3 voorsprong voordat Ritola gevaarlijk kon worden. In deze gelijk opgaande eerste helft liet Drachten zien dat het technisch misschien wel de betere ploeg was. De rust werd bereikt, nog steeds in het voordeel van Drachten, met een vrij schamele 8-9 stand. Na ongeveer vijf minuten in de tweede helft kwam Ritola, bij de stand 13-12, voor het eerst op voorsprong. Ritola bleef het initiatief houden en Drachten stelde er te weinig inzet en scorend vermogen tegenover. De eindstand van 18-16 was niet geflatteerd. Zaterdag speelt Drachten uit tegen Oerterp/VKC.