Veneboerloop

DRACHTEN - De vijftiende editie van de Veneboerloop is op zaterdag 9 maart. Voor veel lopers in Drachten is deze loop, met de start en finish op de atletiekbaan, de eerste wegwedstrijd van het seizoen. Nieuw dit jaar is dat de Veneboerloop voor leden van Atletiekvereniging Impala het clubkampioenschap over de weg is.

De Veneboerloop kent drie afstanden. Het parcours van de tien kilometer gaat door het buitengebied van Drachten. De vijf kilometer gaat deels over een schelpenpad. De kidsrun van 1,5 kilometer is in de nabijheid van de atletiekbaan. Veel bekende toppers strijden bij de Veneboerloop om het Noordelijk Kampioenschap op de tien kilometer. Ook voor minder geoefende lopers is het een mooie wedstrijd. Om beginnende lopers te helpen bij de voorbereiding en extra te motiveren, zijn er trainingsschema's beschikbaar op de website van AV Impala. Ook is het mogelijk om vier trainingen vrijblijvend mee te trainen bij AV Impala.

V.V. Jistrum

JISTRUM - Harmen Heidstra, hoofdtrainer van V.V. Jistrum 1, uitkomend in de Reserve Klasse, is ook aankomend seizoen (2019-2020) de eindverantwoordelijke van het eerste team. Het contract is met één seizoen verlengd. Voor Harmen Heidstra zal het zijn derde seizoen worden bij V.V. Jistrum. Naast hoofdtrainer van de voetbalvereniging is Harmen Heidstra ook jeugdtrainer bij V.V. Noardburgum en actief speler bij Voetbalvereniging Bergum 3.