Schrijfster Marente de Moor bij SLAS

DRACHTEN - Op donderdag 28 februari ontvangt de Stichting Literaire Activiteiten Smallingerland (SLAS) Marente de Moor, zij is een succesvolle schrijfster van columns en boeken.

Haar roman 'De Nederlandse maagd' (2010) werd bekroond met de AKO Literatuurprijs en kreeg in 2014 de European Union Price for Literature. Het boek 'Roundhay, tuinscene' kwam in 2014 op de shortlist van de Libris Literatuurprijs. Haar nieuwste boek 'Foon' staat op de longlist voor de Libris Literatuurlijst van 2019.

Marente de Moor groeide op in Bussum en al in haar jeugd had ze een fascinatie voor Rusland. Ze bezocht het land, studeerde Slavische taal-en letterkunde aan de UVA en tussen 1991 en 2001 woonde ze in Rusland. Haar boek 'Foon' speelt zich af in de Russische bossen, onverklaarbare geluiden teisteren een biologenechtpaar dat daar woont. Foon staat in het boek voor de ruis in het leven dat altijd op de achtergrond aanwezig is. De hoofdpersonen, Nadia en Lev, trokken weg uit de stad om in de natuur een onderzoekslaboratorium/asiel voor verweesde berenwelpen op te zetten. Nu, tien jaar later, overdenkt Nadia haar herinneringen aan de afgelopen jaren. Alles is veranderd in het verloop van de tijd: haar man lijdt aan geheugenverlies, alle vrijwilligers die hielpen, zijn vertrokken, het huis is verwaarloosd, wat is er van hun leven terechtgekomen? De confrontatie met het verleden blijft niet uit. Tijd: 19.30 uur in dienstencentrum @holdert. Prijs: donateurs 8 euro, niet-donateurs 12 euro studenten 5 euro. Reserveren: www.slas.nl Info: www.slas.nl