Afscheid dirigente 'Ta Gods Eare'

BROEKSTERWALD - Op donderdag 31 januari heeft het Christelijk Gemengd koor 'Ta Gods Eare' uit Broeksterwâld afscheid genomen van haar dirigente Tine Douwenga-Miedema.

"Tine is vanaf 2010 tot 2019 9 jaar dirigente geweest van ons koor, en met haar hebben we onder haar bezielende leiding mooie momenten mogen meemaken. Dat stond centraal in haar afscheidsavond, waar enkele leden de hoogtepunten van de afgelopen negen jaar naar voren brachten." Op deze avond werd uiteraard haar een cadeau aangeboden. Maar het koor dat tegen de 40 leden heeft, kijkt alweer vooruit en heeft een nieuwe dirigent benoemd, Annejaap Soldaat uit Anjum. Hij is 37 jaar oud en heeft verschillende diploma's op muziekgebied, en is ook actief als organist en vocaal solist. Hij is al dirigent bij het Christelijk Mannenkoor 'Patrimonium' uit Leeuwarden, het Christelijk Gemengd koor 'Looft den Heer' uit Wijnjewoude en het Interkerkelijk Koor uit Gorredijk.

"Mocht u iets van ons koor willen horen en zien, dan vindt u ons op het Youtube-kanaal onder de naam 'feijeklopstra', waar opnamen zijn te vinden van de concerten die het koor heeft gegeven. Ook vindt u op dit kanaal bij Afspeellijsten onder '2013 Ta Gods Eare jubileumconcert' 24 video's, en kunt u ook kijken naar 'Bevrijdingsconcert Feije Klopstra', waar 22 video's op staan. Mocht u geïnteresseerd zijn in ons koor en zoekt u een koor, kom dan (vrijblijvend) naar één van de repetitieavonden die op donderdagen in het plaatselijke dorpshuis 'De Pipegael' worden gehouden, of bel met de voorzitter Kees de Haan (0511-423297)."