Mama Vita organiseert workshop
'In Balans zijn' in Drachten

DRACHTEN - In Drachten worden regelmatig regiobijeenkomsten georganiseerd van Mama Vita, een landelijk netwerk voor moeders van een kind met autisme. Eén keer in de maand wordt er op vrijdagochtend van 9.30 tot 11.30 uur een bijeenkomst gehouden in het gebouw van Stichting MEE, Moleneind Zuidzijde 95 in Drachten. Op vrijdag 15 februari is er een workshop 'In Balans Zijn' van Iepie Kroese uit Leeuwarden.

In deze workshop wordt gewerkt met eenvoudige fysieke oefeningen, gebaseerd op de Japanse krijgskunst aikido. Deze krijgskunst is een bijzondere metafoor voor ons functioneren in het dagelijks leven. In aikido gaat het niet om vechten, winnen of verliezen. De bedoeling van aikido is om in balans te zijn; hierbij gaat het zowel om fysieke als innerlijke balans. Dit is niet altijd eenvoudig, zeker niet in situaties waarin je onder druk staat. Met behulp van de oefeningen ervaar je hoe je in dergelijke situaties je balans kunt behouden of herstellen. Wanneer je in balans bent, ben je beter in staat om op een effectieve manier met uitdagende situaties om te gaan.

Mama Vita brengt moeders bij elkaar en biedt ondersteuning middels activiteiten, bijeenkomsten en kennisprogramma's. Het ultieme doel van Mama Vita is verbinding en veerkracht creëren van en tussen moeders van kinderen met een vorm van autisme, zodat ze zichzelf en hun kinderen de beste kansen kunnen bieden. Meer informatie en opgave: drachten@mamavita.nl.