De hele voorjaarsvakantie is er van alles te beleven in het 
Observeum aan de Menno van Coehoornweg 9 te Burgum.
De hele voorjaarsvakantie is er van alles te beleven in het Observeum aan de Menno van Coehoornweg 9 te Burgum. Foto: Ingezonden

Vakantieactiviteiten in het Observeum

BURGUM - Observeum - museum & sterrenwacht is niet alleen geschikt voor volwassenen die meer willen weten over de lokale geschiedenis of de sterren en planeten, maar ook zeer geschikt voor gezinsuitjes. Dus mochten de kinderen zich deze voorjaarsvakantie vervelen dan is een leuke (interactieve) middag zo ingevuld.

Van dinsdag 19 tot en met zondag 24 februari organiseert Observeum museum & sterrenwacht een bonte reeks activiteiten voor kinderen rond het thema 'Lekker ite, neat weismite…' . Als zij hun ouders of grootouders meenemen, dan hebben de kinderen gratis toegang!

Dinsdag 19 februari van 13.00 tot 17.00 uur: Wat aten mensen in de Steentijd? Eten proeven en zelf klaar maken! Hoe maakten zij hun eten klaar en welke gereedschappen gebruikten ze in de Steentijd? Woensdag 20 februari van 13.00 tot 17.00 uur: Wat aten de bewoners van het Klooster? Wat voor werk deden zij? Schrijf een bladzijde over uit een oud kloosterboek met een vogel-veer of doe dat met een ouderwetse kroontjespen of schrijf je eigen brief. Donderdag 21 februari van 13.00 tot 17.00 uur: Wat aten mensen op de Burgumerheide? Hoe zag hun huis eruit? Maak eens een hut van klei… Vrijdag 22 februari van 13.00 tot 17.00 uur: Wat eten astronauten? Kom maar eens proeven! Maak even een ruimtewandeling in de filmzaal, of ga sterren kijken in het planetarium! Zaterdag 23 en zondag 24 februari van 13.00 tot 17.00 uur: Kliekjes-dag, alle activiteiten van de afgelopen dagen vinden op beperkte schaal plaats.

Informatie over openingstijden en entreeprijzen is te vinden op de website: www.observeum.nl en via telefoon 0511-465544.