Fotografe Smulders in Karmelklooster

DRACHTEN - Op de laatste dag van de tentoonstelling BLOOM, zondag 17 februari, is er een lezing van Margriet Smulders over de fotografie van haar werk in het Karmelklooster aan de Burg. Wuiteweg 162 in Drachten.

Margriet Smulders (Bussum, 1955) is een Nederlands kunstenares, gespecialiseerd in geënsceneerde bloemstillevens.

Nadat Margriet in het Rijksmuseum een tentoonstelling heeft gezien met Nederlandse stillevens, maakt ze sinds 2000 geënsceneerde bloemstillevens.

Ze bouwt op grote spiegels met speciaal door Bernard Heesen geblazen glazen schalen en vazen beweeglijke stillevens die ze overgiet met water, inkten en melk. De bloemen zijn in volle glorie op het punt van verwelken. Aanvankelijk noemde zij dit: bloem-portretten.

In de periode vóór deze bloemstillevens maakte ze familieportretten. De bloemstillevens zijn geïnspireerd op zeventiende-eeuwse Nederlandse bloemstillevens.

In de afgelopen tien jaar heeft Margriet Smulders zich telkens opnieuw vernieuwd.

In de tentoonstelling BLOOM is niet alleen het werk van Margriet Smulders te zien, maar ook fotografie van Bas Meeuws, Marie Cécile Thijs en van Han Reeder. De lezing begint om 15.00 uur. Entree: € 15,- inclusief lezing, tentoonstelling BLOOM en koffie/thee.

Het klooster is vanaf 13.00 uur geopend in verband met de tentoonstelling BLOOM.