Tijdens de jeugdexcursie ga je echte uilenballen pluizen.
Tijdens de jeugdexcursie ga je echte uilenballen pluizen. Foto: ingezonden

Jeugdexcursie Uilenballen pluizen en knutselmiddag in Earnewâld

EARNEWÂLD – Maandag 18 februari organiseert It Fryske Gea twee jeugdactiviteiten in Earnewâld. Van 10.30 tot 12.00 uur is de jeugdexcursie 'Uilenballen pluizen', van 13.00 tot 14.30 uur is er een creatieve jeugdmiddag.

Uilenballen pluizen

Samen met de enthousiaste natuurgidsen Johannes en Janneke ga je zien hoe de uil leeft. Want wat weet je eigenlijk over deze roofvogel en hoe ontdek je wat hij eet? De braakbal vertelt het je! Doordat het vol haren en botjes zit kan een uil het niet verteren en spuugt hij het uit in de vorm van een bal. Aan de hand van deze uilenballen ga je achterhalen wat hij heeft gegeten. Met handige tools pluis je de braakballen uit op zoek naar kaken en schedels van muizen. Dit 'skelet' wordt uiteindelijk op een heus braakballendiploma geplakt die iedereen mee naar huis krijgt.

Creabea's opgelet!

Vind jij het leuk om creatief bezig te zijn en houd je ook van de natuur? Dan is deze jeugdactiviteit iets voor jou! Tijdens deze jeugdmiddag leer je het weer voorspellen en maak je eigen windwijzer. De natuurgidsen Janneke en Johannes hebben allerlei leuke ideeën bedacht, maar je mag natuurlijk ook altijd je eigen fantasie gebruiken om iets nog leukers te maken.

De jeugdactiviteiten vinden plaats in het bezoekerscentrum van Nationaal Park de Alde Feanen. Meld je uiterlijk een dag van te voren aan (tot 15.00 uur) via: www.itfryskegea.nl/jongenatuuronderzoekers of 0511-539618.