Zanger Jan van Delft is de Jim Morrison van tributeband D'n Doars.
Zanger Jan van Delft is de Jim Morrison van tributeband D'n Doars. Foto: Ingezonden

Tributeband D'n Doars in Glinstra State

BURGUM - De Nederlandse Doors-tributeband D'n Doars en The Electric Hollers geven op 23 februari een concert in Glinstra State in Burgum.

D'n Doars lijkt misschien nog wel meer op The Doors dan The Doors zelf. Die hebben namelijk geen Jim Morrison meer en deze jongens wél: Jan van Delft heet-ie en hij is springlevend. Jan klinkt als Jim én hij lijkt ook nog eens als twee druppels water zonder dat er een pruik aan te pas komt. D'n Doars is echter geen platte soundmix-act, er valt volop te genieten van erg goede livemuziek, vol overgave gebracht door een stel puike muzikanten. De band bestaat uit Tijn Driessen (toetsen), Pim Heesterbeek (drums), Marcel Driessen (bas) en Will Theus (gitaar). Van oorsprong komen ze uit Valkenswaard in Noord-Brabant, vandaar ook de naam D'n Doars.

In het voorprogramma van D'n Doars spelen The Electric Hollers, een rauw dynamisch bluesrock power-trio uit het noorden van Nederland die invloeden mengt van bands als Led Zeppelin, Ten Years After, Santana, B.B. King, The Jimi Hendrix Experience en Grand Funk Railroad. The Electric Hollers bestaat uit Max Mollema op drums, Inge de Vries op bas en Tim Birkenholz op guitar/vocals. Glinstra State, Freerk Bosgraafstraat in Burgum, zaterdag 23 februari. Deur open om 20.00 uur. Entree:
€ 10,- Reserveren/info: Glinstrastate@gmail.com / 0511-469060.