Wethouder Marjan Sijperda nam het eerste exemplaar in 
ontvangst.
Wethouder Marjan Sijperda nam het eerste exemplaar in ontvangst. Foto: Ingezonden

'Winkels fan destijds' over Boornbergum

BOORNBERGUM - Onlangs werd het eerste exemplaar van het boek 'Winkels fan destijds' overhandigd aan wethouder van cultuur Marjan Sijperda.

Wie kent het lied van Wim Sonneveld niet? Het dorp, ik weet nog hoe het was, de boerenkinderen in de klas, een kar die ratelt op de keien, dat dorp dat is voorbij... Jochum Dijkstra, voormalig Hoofd der School in Boornbergum, geeft in zijn boek 'Winkels fan destijds' voortreffelijk weer hoe de middenstand in Boornbergum er vroeger uit zag. Een eigen gemeenschap die zichzelf kon bedruipen.

Het is niet te geloven maar toen Jochum Dijkstra in 1977 hoofd van de lagere school werd, was er een bloeiende middenstand die zelfs met Sinterklaas en de kerstdagen zorgde voor feestverlichting in de straten. Al snel was dit voorbij en gelukkig voor de omgeving kwam er de Poiesz.

Wethouder Marjan Sijperda nam het eerste exemplaar van het boek in ontvangst met de woorden: als je niet weet waar je weg komt weet je ook niet waar je naar toe moet.

Het boek is een aanrader en geeft een leuke impressie over hoe het dagelijks leven er voor en direct na de tweede wereldoorlog eruit zag. Velen van ons hebben die tijd nog wezenlijk meegemaakt.
Met financiƫle steun van de gemeente en het Jan Roelof Geertsma Fonds werd het mogelijk dit boek voor vijftien euro aan te bieden.

Het boek is te koop bij het Spijshuys, Westerbuorren 2, Boornbergum. Of stuur even een mailtje naar info@hetspijshuys.nl.