Paardensport

TOLBERT - Donderdag was er een concours in Tolbert. Dineke Veenstra van paardensportvereniging de Heideruters uit Harkema reed met haar pony Anjershof Peggy naar de eerste prijs in de klasse L. Henrica Bakker won met haar paard Quira Z een vierde prijs in de klasse B. Zondag was er concours in Harich. Ciska Bakker won met Flugel een achtste prijs in de klasse B/BCD. Henrica Bakker werd met Time-out eerste in de klasse Z en eerste in de klasse ZZ.

Tang Soo

HARLINGEN - Op 2 februari werd in de Waddenhal in Harlingen het TTF-clubtoernooi gehouden (Zuid-Koreaanse karate). Voor Tang Soo Drachten was de opening van het toernooi bijzonder. Ytsen Witteveen uit Beetsterzwaag had in december zijn laatste examen gehaald voor zwarte band en kreeg tijdens de openingsceremonie van zijn instructeur zijn diploma en zwarte band uitgereikt.

Tang Soo Drachten behaalde de volgende resultaten. Arjen Maijchrzak: zilver met loopvormen en zilver met wapenloopvormen. Edo van Alphen: brons met sparren. Ytsen Witteveen: zilver met sparren. Annico van Alphen: brons met loopvormen en zilver met sparren. Quincy Anakotta: goud met loopvormen en goud met sparren.