Keeper Kevin van der Meulen van
Buitenpost werd vijf keer gepasseerd tegen ACV.
Keeper Kevin van der Meulen van Buitenpost werd vijf keer gepasseerd tegen ACV. Foto: Kiepie.nl

Buitenpost niet opgewassen tegen ACV

ASSEN - Voetbalvereniging Buitenpost had zaterdag een zware middag in Assen. ACV was veel te sterk voor de Blauwkes en won verdiend met 5-1. Buitenpost liep al direct achter de feiten aan, door drie doelpunten van de thuisploeg binnen een half uur.

Rob Dijkstra wist daarna tegen te scoren, maar meteen na rust bracht ACV de marge alweer op drie doelpunten. Buitenpost-trainer René van der Weij had de grote nederlaag niet zien aankomen. "Ik ben goed geschrokken van ons spel. Dit was niet hoofdklasse- en Buitenpost-waardig. Ik moet zeggen: ACV speelde uitstekend, was dreigend en gevaarlijk voorin. Maar waar we vaak goed in zijn, namelijk spelen als een team, dat was zaterdag niet zo. We hebben daarin verzaakt met zijn allen", aldus Van der Weij.

ACV pakte direct na het eerste fluitsignaal het initiatief en zette Buitenpost, dat het zonder de geschorste aanvoerder Berend Schootstra moest doen, onder druk. Het werd 3-0, maar net voor rust wist Rob Dijkstra toch nog voor Buitenpost het doel te vinden. Hij kopte een fraaie vrije trap van Robin Huisman de Jong knap binnen. Na rust werd het 5-1. Buitenpost zakt door de nederlaag naar de tiende plaats op de ranglijst. ACV klimt naar de gedeeld derde plek. "Niet meedogenloos verdedigen en aanvallend niet balvast", concludeerde een teleurgestelde Van der Weij na afloop. Zijn ploeg heeft volgens hem komende zaterdag tegen AZSV wat goed te maken. "De knop gaat weer om, we gaan goed en hard trainen deze week."