ONT niet beloond tegen koploper

LEEUWARDEN - Twee 'omschakelmomenten' werden ONT (Opeinde) zaterdag fataal tegen Leovardia, met Kollum koploper in de derde klasse B. Uit die momenten scoorde de thuisclub twee keer, terwijl ONT naliet te scoren.

Het was voor ONT de vijfde nederlaag op rij in de competitie. De eerste honderd procent kans voor ONT was er al na twee minuten. Egbert Hulzinga schoot in vrije positie naast. Een matige ONT-voorzet leverde een counter op van de thuisclub. Ait Bihou Ahmed Amin scoorde uit de voorzet. Ook in de tweede helft kreeg ONT genoeg kansen op goals, maar het vizier stond niet op scherp. Balverlies diep op de helft van de tegenstander leidde de 2-0 in. Het omschakelen van Leovardia ging in twee passes. De voorzet van Tadema op Leovardia's topscoorder Kian Visser was op maat: 2-0.