Drachtster Jelmer Faber (25)
doet een schotpoging.
Drachtster Jelmer Faber (25) doet een schotpoging. Foto: Janko van der Kooi

Winst KV Drachten

DRACHTEN - In de eerste wedstrijd van dit zaalseizoen tegen Quick'21 liepen de korfballers van Drachten/Van der Wiel tegen een onverwacht dikke nederlaag aan. Zaterdag was de revanche.

Na ongeveer vijf minuten pakte Drachten voort het eerst een voorsprong en gaf die ook niet meer uit handen. Drachten liep weg naar een 12-7 stand halverwege de eerste helft, om daarna op een verdiende 16-10 ruststand uit te komen. Na de pauze ontwikkelde zich eenzelfde beeld als in de eerste helft. Een beter Drachtster collectief kwam geen moment in de problemen: 29-21. Koploper Ritola liet een punt liggen bij De Waterpoort en nummer twee van de ranglijst CSL verloor zeer onverwacht bij hekkensluiter Hoogkerk, waardoor Drachten nu met één punt achterstand op Ritola alles in eigen hand heeft. Zaterdag zal blijken of Drachten de opgaande lijn kan doortrekken in een rechtstreeks duel tegen Ritola. Bij winst neemt ze dan de koppositie over.