Marieke Hoogsteen van Set 'm op: derde bij junior G dames.
Marieke Hoogsteen van Set 'm op: derde bij junior G dames. Foto: Ingezonden

Turnmedailles voor RSO, DGC, SFK en Set 'm op

STIENS - Op zaterdag 2 februari waren de eerste wedstrijden voor het damesturnen voor wedstrijdgroep 4 in Stiens. Er moest geturnd worden op de pegasus, brug ongelijk, vloer en evenwichtsbalk.

Bij de junioren sleepten Nina Visser en Emily Okkema van RSO uit Oudega een bronzen medaille in de wacht. Emily haalde tevens een toestelfinale op de vloer. Ilse Noteboom werd tweede op de balk en haalde daarmee de toestelfinale, maar niet het podium. Nynke van Meerveld haalde bij de senioren net het podium niet, maar werd tweede op sprong.
Voor Yaël van der Veen van DGC Drachten was dit de eerste turnwedstrijd sinds jaren. Yaël deed, net als Thirza Miedema mee op niveau jeugd H. Thirza werd vierde en Yaël eerste op dit niveau. Thirza had wel op de balk de hoogste score van de hele groep.

Op het niveau jeugd D1 (verplichte oefenstof) sleepte Daisy Han van der Spoel een gouden medaille in de wacht. Teamgenootje Dian van Kuijk werd in hetzelfde niveau tweede. Dian werd eerste op het toestel vloer en Daisy op sprong én balk. Yentl Koops, junior G, werd in een groot deelnemersveld eerste en won een gouden medaille.
Shenia Feenstra van Set ´m op uit Augustinusga werd in de grote groep Pupil 1 D1 beloond met een derde prijs.

Marieke Hoogsteen kwam aan de beurt bij de Junior G dames. Marieke liet bij alle onderdelen prachtige oefeningen zien en ook zij werd beloond met een derde prijs.

Wencke Sijbranda (pupil 1 D1) van SFK Drachtstercompagnie werd eerste op vloer en tweede op balk. Jannah Eppinga werd met een mooie balk- en brugoefening eerste en op vloer tweede. Wencke Sijbranda won een zilveren medaille en Jannah Eppinga goud.