Mindfulness voor mantelzorgers

DRACHTEN - Op dinsdag 12 februari is in @Holdert, aan het Van Knobelsdorffplein 121 in Drachten, te gast Annetje Brunner, psycholoog en mindfulness-trainer van de Werkschuur. Het onderwerp van deze avond is: Mindfulness voor mantelzorgers.

Annetje Brunner is jarenlang mantelzorger geweest van haar dementerende moeder. Zij vertelt over haar eigen ervaringen met mantelzorg in het steeds verdergaande dementieproces van haar moeder en over het mindfulness-project dat ze voor mantelzorgers organiseert.

In de mindfulness-training krijgen mantelzorgers handvatten om op een gezonde manier om te gaan met stress. Een paar van hun reacties. "Ik dender mezelf veel minder voorbij en kan me beter concentreren." "Ik slaap veel beter en van de rustmomenten kan ik beter genieten."

Annetje Brunner is sinds 2001 de eigenaar van en drijvende kracht achter De Werkschuur, trainingsbureau met senior mindfulness-trainers in het noorden van het land. Hier verzorgt zij mindfulness en compassietrainingen en workshops over compassie in de zorg en over aandacht in de laatste levensfase.

Daarnaast is zij sociaal ondernemer. Zij initieert, organiseert en coördineert projecten op het gebied van mindfulness, welzijn en wetenschappelijk onderzoek.
Door de mindfulness-training ervaren mantelzorgers dat ze weer meer grip op hun leven hebben. Tijd: van 20.00 tot 21.30 uur (de zaal is open om 19.30 uur).