Het Saxofoonorkest, dat speelt in Rottevalle, staat onder leiding van Karl Veen.
Het Saxofoonorkest, dat speelt in Rottevalle, staat onder leiding van Karl Veen. Foto: Ingezonden

Het Saxofoonorkest in Doarpstsjerke

ROTTEVALLE - De Doarpstsjerke Rottefalle heeft op zondag 10 februari een orkest uit Drachten en de organisatie is er trots op dit op het programma te hebben.

Dit veertien leden tellend Saxofoonorkest onder leiding van initiatiefnemer en dirigent Karl Veen is een ensemble waar alle typen saxofoons in vertegenwoordigd zijn. Daarmee zijn ze uniek in Nederland.

Veertien soorten saxofoons

Het orkest had een promotiefunctie voor het Centrum voor Kunstzinnige Vorming 'De Meldij' uit Drachten en is rond 1990 opgericht. In het jaar 2000 is het orkest zelfstandig doorgegaan. Het repertoire loopt van Bach tot Queen, van middeleeuwen tot modern met werken van rond de wereld. Bohemian Rapsody van Queen, de nummer 1 uit de top 2000, zou dus zomaar voorbij kunnen komen deze middag.

Het repertoire dat wordt gespeeld is vrijwel volledig speciaal voor dit ensemble gearrangeerd door de dirigent en saxofonist Karl Veen, die als docent aan 'de Meldij' in Drachten is verbonden.

Publiek wordt uitgenodigd zondag 10 februari aanwezig te zijn en te genieten van het Saxofoonorkest.

Het programma begint om 15.00 uur uur en kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa.

Informatie en reserveringen: h.lansen@chello.nl De toegangsprijs voor het concert in Rottevalle is slechts 10 euro, inclusief koffie of thee.