Niks mis met hard werken, maar de combinatie werk en prive moet wel in balans blijven.
Niks mis met hard werken, maar de combinatie werk en prive moet wel in balans blijven. Foto: Pixabay

Ook in de bouw is een gemotiveerd
werknemer goud waard voor het bedrijf

GRONINGEN - Bouwend Nederland, de vereniging voor bouw- en infrabedrijven, met een regiokantoor Noord in Goningen, wijst deze week met een persbericht op het belang van flexibiliteit op de werkvloer.

Met hard werken is niks mis, stelt de organisatie. Zeker niet als je medewerkers op de juiste plek zitten en tevreden zijn met wat ze doen. Wat mensen soms echter vergeten, is dat het voor sommige werknemers ook thuis hard werken is. Bijvoorbeeld als ze jonge kinderen hebben. De combinatie werk en privé wordt in deze levensfase vaak als uitdagend ervaren en dan lijkt balans soms iets uit een vorig leven. Werkgevers kunnen medewerkers hierin bijstaan en flexibiliteit bieden.

In veel sectoren is het al heel gebruikelijk dat werknemers gedurende een bepaalde periode gebruik kunnen maken van ouderschapsverlof of hun werktijden op een andere manier tijdelijk kunnen aanpassen. Ook in de bouw- en infrasector zijn hiervoor mogelijkheden. "Het is een kans voor werkgevers om zichzelf te onderscheiden in de sector en tegemoet te komen aan de noden van hun (potentiële) medewerkers. Flexibiliteit werkt vaak twee kanten op en een gemotiveerd werknemer is goud waard voor uw bedrijf."

Een voorbeeld is het middelgrote familiebedrijf met 110 medewerkers dat de dertigers die bij hen werken, wijst op de mogelijkheid van een vierdaagse werkweek. Het bedrijf wil zo voorkomen dat jongere werknemers te veel hooi op hun vork nemen waardoor zij later klachten krijgen en ongezond hun pensioen halen.