Fragment van een werk van Herma van Wijk.
Fragment van een werk van Herma van Wijk. Foto: Ingezonden

Expositie 'Mens/Beeld in de Schierstins

FEANWALDEN – De mens staat centraal op de expositie 'Mens/Beeld' van Herma van Wijk en Jaap te Kiefte in de Schierstins in Feanwâlden. De tentoonstelling is tot en met 17 maart.

De beide kunstenaars kennen elkaar van de Utrechtse plaats Doorn, waar Te Kiefte nog steeds woont. Van Wijk woont inmiddels al weer jaren in Noardburgum. Zij mag graag experimenteren en werkt met uiteenlopende materialen en technieken. In de Schierstins toont zij grafiek, tekeningen en mixed media. Te Kiefte is bekend om zijn beelden van mensen. Hij maakte onder andere een beeld van de schrijver Simon Vestdijk. Bij Herma van Wijk (Schiedam, 1945) is het onderwerp bijna altijd de mens. Het naakte lichaam, en vooral de rug, is een geliefkoosd thema bij haar.
Van Wijk heeft veel gewerkt met oilbar, een olieverf in vaste vorm, en met stabilotone, een dik en vet aquarelpotlood. Met beide kun je tekenen en schilderen tegelijk. De laatste tijd is ze veel bezig met houtskool. Op grafisch gebied werkt ze met karton- en acryldruk, een soort droge naald-etstechniek. Dat werk is veel abstracter. Ook doet ze mee aan de Atelierroute Lauwersland op 9 en 10 maart en 16 en 17 maart van 11.00 tot 17.00 uur. Haar atelier is gevestigd aan de Kûkherneweg 62 in Noardburgum.

De Schierstins is dinsdag tot en met zondag van 13.30 tot 17.00 uur geopend, behalve tijdens concerten, lezingen en zaalverhuur.