Poëtisch concert 'Klinkend vers'

DRACHTEN - Noortje Korst (zang) en Annemiek van de Geijn (piano) waren in 2014 in het Karmelklooster te gast om hun vertolking van 'Klinkend vers' te laten horen. Het publiek was enthousiast en ze zijn opnieuw gevraagd naar Drachten te komen met hun vertolking van poëzie op muziek.

Zondagmiddag 10 februari om 15.00 uur speelt Muse ConNAction (Noortje Korst & Annemiek van de Geijn) voor de pauze een compilatie uit 'Teer in de tijd' en 'Voorgoed het ogenblik' met werk van onder andere Kouwenaar en Kopland. Na de pauze spelen ze een selectie uit 'Klinkend vers'.

'Klinkend vers' is uit bevlogenheid gemaakt. Noortje en Annemiek woonden een lezing bij van drs. Anneke Reitsma over de dichteres Ida Gerhardt. De gedichten tijdens de lezing werden voorgedragen door Henk van Ulsen. Het heeft hen zeer geïnspireerd. Zes jaar hebben ze eraan gewerkt om de poëzie van Gerhardt op muziek te zetten. 'Klinkend Vers' verscheen. De toewijding en nauwgezetheid waarmee Muse ConNAction het uitbrengt is te horen, te zien en te voelen.

Kom kijken en luisteren naar de prachtige en doortastende muziek van Annemiek van de Geijn (piano/compositie) met een wonderbaarlijk mooie voordracht van Noortje Korst (zang/drama).

Karmelklooster 10 februari, 15.00 uur | Entree € 17,50 Jongeren € 8,-.