Lezing Boer is apotheker van de toekomst

JOUSWIER - In Jouswier is 8 maart een lezing over het belang van een gezonde bodem en de verbinding van de bodem met voedsel en gezondheid. Drie mensen uit de agrarische sector leveren een bijdrage.

Theo Mulder drijft samen met zijn vrouw Hendrika en broer Hendrik, Mulder Agro in Kollumerzwaag. Het bedrijf handelt en adviseert in veevoeders, zaden, meststoffen en andere agrarische benodigdheden. Daarnaast verhuurt Mulder Agro landbouwvoertuigen en -machines. Het bedrijf heeft verbetering van het bodemleven als speciale missie. Zie voor meer info: http://www.symphonyofsoils.nl.
Pyt Sipma leidt samen met zijn vrouw Rika akkerbouwbedrijf 'Timpelsteed', een biologische boerderij in Engwierum. Zijn missie is het telen van 'volledig' eten met zo laag mogelijke belasting voor mens en natuur. Vanavond vertelt hij hoe hij dat doet. Toen de familie Sipma in 2008 begon was de grond bijna uitgeput. Na 7 jaar is de grond nu weer vol bodemleven. Zie voor meer info: www.timpelsteed.nl.

Atze Holwerda zal het geheel met elkaar verbinden door zijn muziekspel op de kornet. Atze Holwerda en Anna van der Meulen runnen een melkveebedrijf in Ee.

Na afloop wordt een bijdrage gevraagd voor onderhoud van het kerkje en het kindertehuis in Afrika waarbij Theo Mulder is betrokken.

Kerkje Jouswier | Bergsmawei, Jouswier | 8 maart, 20.00 uur - 21.15 uur (inloop 19.45 uur)