Concert mannenkoor en Senioren Orkest

SURHUISTERVEEN - Op zaterdag 16 februari geeft het christelijk mannenkoor Westerlauwers onder leiding van Jan Hibma, samen met het Frysk Senioren Orkest onder leiding van Jouke Hoekstra, een winterconcert in de Flambou in Surhuisterveen.

Beide verenigingen zijn geen onbekenden in de omgeving want gaven in het verleden vaker concerten. Het koor en orkest nemen beide een deel van het programma voor hun rekening, maar beide clubs geven ook gezamenlijk acte de présence. Hiermee komen zowel koor- als blaasmuziekliefhebbers volop aan hun trekken. Het concert dat om 20.00 uur begint, biedt een avondvullend programma en duurt tot 22.00 uur inclusief pauze.

Het Frysk Senioren Orkest (FSO) heeft ongeveer 65 leden, speelt in een fanfarebezetting en treedt regelmatig op. Op het programma van het FSO staan onder andere (oude) marsen, ouvertures, koraalbewerkingen, filmmuziek maar ook populaire muziek en originele, moderne werken voor fanfare.

Het Westerlauwers mannenkoor telt zo'n 110 ledenen is een bekende in de wijde regio. Het koor treedt regelmatig op bij gelegenheden, kerkdiensten en is bekend van de jaarlijkse druk bezochte adventsconcerten in Surhuisterveen. Het koor heeft inmiddels zes cd's gemaakt.

De toegangsprijs is €7,50. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de leden van het koor of bij Primera (De Kolk 44 in Surhuisterveen), Boetiek Levend Water (Hoflaan 2A, Grootegast), aan de zaal en via www.mannenkoorwesterlauwers.nl.